Nu findes der masser af UML diagrammerings værktøjer på nettet. Nogle er sågar inkorporeret i eksisterende udviklingsværktøjer som fx. Visual Studio 2010. Et gratis alternativt til formålet er StarUML. Det er et hurtigt og nemt lille værktøj, der dækker det basale behov og måske lidt mere.

Det kan bruges til database modellering, klasse diagrammer og til use cases. Det kan generere Java, C++ og C# klasser og kan benyttes til reverse engineering af fx. eksisterende C# klasser. Herudover giver diagrammerne overblik og vise sig særligt nyttige ved indgåelse i dokumentation. StarUML kan minde om en letvægtsudgave af CA ErWin Modelmart.

StarUML

Programmet er ret intuitivt og kræver ikke den store forklaring. Har man erfaringer med UML, database modellering eller diagrammering af OO klasser, vil man finde StarUML ganske let at gå til.

Hent StarUML gratis her.